0769 615 737

Zidul din jurul inimii

Adesea mâinile vor rezolva un mister cu care intelectul s-a luptat în zadar.

Carl Gustav Jung

Zidul din jurul inimii este în mare parte cumulul traumelor pe care o persoană le-a adunat de-a lungul vieții sale. Este modalitatea prin care, pentru a se proteja de suferință/abuz, se creează un câmp energetic (zidul-metaforic) în jurul inimii prin care nicio emoție nu mai poate trece. Din păcate, prin acest zid nici emoțiile plăcute nu mai pătrund, iar conexiunile cu cei din jur nu se mai creează.

Emoțiile negative captive nu sunt iluzorii, ci au substanță. Ele sunt alcătuite din energie, la fel ca orice altceva din creație. Atunci când ele devin captive, se atașează de o anumită zonă corporală, iar uneori, această zonă este inima.

Mintea subconștientă, a cărei putere nu cunoaște limite, se folosește uneori de aceste emoții captive pentru a crea un zid sau un scut în jurul inimii, pentru a o proteja pe viitor de un eventual pericol. Este vorba despre un zid energetic cât se poate de concret. Acest zid este creat de energia emoțiilor negative captive.

După opinia mea, pentru mintea subconștientă el este atât de real pe cât este de reală podeaua pe care îți stau picioarele. El există într-un plan diferit de cel al realității fizice, însă acest lucru nu îl face mai puțin real.

Cum ne putem da seama dacă noi sau altcineva cu care lucrăm/interacționăm, are un zid în jurul inimii?

  • Mă simt deconectat/ă de la tot ce este în jurul meu, situații sau oameni.
  • Simt că nu aparțin niciunui loc, niciunui grup.
  • Nevoia de apartenență este puternic dezvoltată, cu toate acestea prefer să trăiesc în singurătate.
  • Simt ca îmi este imposibil să mă integrez într-o comunitate.
  • Viața emoțională este amorțită.
  • Ceilalți oameni mă simpatizează, dar eu nu simt același lucru.

Zidul din jurul inimii poate avea următoarele cauze:

* abandon

* trădare

* dezamăgire

* rătăcire

* absența iubirii

* ajutor neprimit

* durere sufletească

* gol în inimă

* insecuritate

* vulnerabilitate

* exaltare

* depresie

Mulți oameni nu-și dau seama cât de important este să elimine acest zid din jurul inimii.

Dacă emoţiile nerezolvate captive nu sunt eliminate, omul poate simţi durerea asociată cu ele de-a lungul întregii sale vieţi, de multe ori amplificată. Mai devreme sau mai târziu acest lucru se va și întâmplă, însă putem dărâma zidul eliminând emoțiile nerezolvate captive. Și aici intervine punerea în practică a metodei Wingwave.