0769 615 737

Corpul emoțional

Astăzi aș vrea să ne amintim de corpul nostru emoțional, mai exact cum îl putem recunoaște, cum se manifestă el și cum îl putem aduce în cea mai optimă stare de funcționare. Astfel, înainte de toate, ne putem întreba:

Ce este corpul emoțional?

După cum știm, corpul uman reprezintă un sistem alcătuit din mai multe așa-zise corpuri subtile care ne ajută să experimentăm diverse fenomene ce corespund anumitor niveluri, pornind de la planul fizic al experienței, trecând apoi prin cel emoțional și mental, până la cel spiritual. Corpul fizic ocupă cea mai mare parte a acestui sistem și este la rândul lui compus din corpul fizic vizibil și corpul fizic invizibil, cunoscut sub numele de corp eteric (sau energetic).

Pe lângă corpul eteric (sau energetic) se află corpul emoțional (sau astral). Se spune că acest corp emoțional este făcut din lumină. Clarvăzătorilor le apare ca o lumină înstelată înconjurată de culori strălucitoare aflate în mișcare.

Prin intermediul corpului emoțional omul poate experimenta emoții de vibrații diferite. Însă acum se naște o altă întrebare:

Ce este o emoție?

Dacă ar fi să răsfoim DEX-ul, mergând pe linia etimologică, am afla că emoția a fost definită ca mișcare a sufletului. Ce poate fi mai revelator? În prezent s-a încetățenit să spunem că emoția este energie aflată în mișcare.

Clasificarea emoțiilor

Auzim adesea vorbindu-se de emoții pozitive și emoții negative, însă eu aș prefera să vorbim în termeni de vibrație. Prin intermediul corpului emoțional, omul poate experimenta emoții ce acoperă un spectru larg de vibrații. Putem spune că emoțiile se împart în:

  • emoții de vibrație joasă, cum ar fi: furia, frica, stresul, iritarea si altele asemenea.
  • emoție de vibrație înaltă, de pildă: iubirea, compasiunea și fericirea.

Cum pot afecta emoțiile corpul fizic?

Corpul emoțional (sau astral) este ca o punte între corpul fizic și corpul mental, astfel, atunci când experimentăm emoții puternice de vibrație joasă (ex: furie, tristețe, resentimente) ele se pot somatiza în corpul fizic prin afecțiuni și boli.

Vindecarea corpului emoțional

Prin vindecarea corpului emoțional ajungem și la vindecarea corpului fizic. Aici intervine punerea în practică a metodei cunoscute sub numele de Wingwave.

De-a lungul vieții, unii dintre noi alegem în mod inconștient să ne reprimăm emoțiile, mai ales pe cele neplăcute apărute în urma unor evenimente mai mult sau mai puțin traumatizante. În calitate de coach, scopul meu este să te ajut să identifici acel eveniment și să te eliberezi de emoțiile de vibrație joasă ce l-au marcat și care au rămas blocate în corpul tău fizic. Odată eliberate aceste emoții, vom recupera și reintegra împreună părțile lipsă din sinele tău autentic, cum ar fi copilul interior și nu numai.

Te invit, așadar, să te conectezi cu emoțiile tale, să începi să creezi o relație cu corpul tău emoțional, atât în vederea optimei sale funcționări cât și în vederea unei mai bune înțelegeri asupra ființei tale și a celor din jurul tău.